تبلیغات
اموزش اشپزی - کلانه
 
اموزش اشپزی
 
 
دوشنبه 21 بهمن 1392 :: نویسنده :

یکی از نانهای محلی کرمانشاه

یکی از تره هایی كه درفصل بهار دربازار شهر های استان کرمانشاه عرضه میشود تره ایست با نام پیچک، این گیاه برگهای بلند و در انتها سفید رنگ و در برش سه گوش میباشد و بسیار تند و هنگام خرد كردن موجب آبریزش چشمها میشود . روستائیان معمولاً این گیاه را پس از شستن خرد میكنند و  با خمیر نان مخلوط میكنند ویا درون نان گذاشته و از آن نان كلانه تهیه میكنندو آنرا با دوغ یا ماست میخورند و یا اینكه نانهارا روی هم میچینند  و شكر و روغن كرمانشاهی را گرم كرده مابین نانها میریزند و نان ، روغن و شكر را جذب كرده و بسیار معطر و حوشمزه میشود

و امااین هم  ورژن جدید و ابتكاری  این نان توسط بنده با دستور زیر

مواد لازم :

۱ـ پیچك یك دسته

۲ـ ماست ۱ لیوان

۳ـ تخم مرغ ۲ عدد

۴ ـ روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری

۵ ـ جوش شیرین ۱ قاشق مربا خوری

۶ـ بكینگ پودر ۲ قاشق غذا خوری

۷ ـ شكر ۳ قاشق غذا خوری

۸ ـ زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری

۹ـ آرد تقریباً ۴ لیوان ( به اندازه ای اضافه شود كه خمیر به دست نچسبد )

۱۰ نمك قدری


طرز تهیه :

 مرحله اول ـ روغن و تخم مرغ و شكر و نمك را با هم مخلوط كنید

مرحله دوم ـ ماست و جوش شیرین و بكینگ پودر و زردچوبه را هم با هم مخلوط كنید

مرحله سوم ـ دو مخلوط بالا را روی هم بریزید و كمی هم بزنید

مرحله آخر ـ به تركیب بالا آنقدر آرد اضافه كنید تا به دست نچسبد

بعد از اتمام این مراحل خمیر را به مدت ۴ ساعت در نایلكس خارج از یخچال ( روی كابینت ) بگذارید  تا ور بیاید.

در فاصله ای كه خمیر ور می آید . پیچك را پاك كرده و شسته و در صافی بریزید تا خشك شود ( هیچوقت قبل از شستن سبزیجات را خرد نكنید)

به دو روش من این نان را برای شما تهیه كرده ام یكی اینكه  از خمیر گلوله ای به اندازه یك گردوی درشت بر داشته و كف سینی كمی آرد ریختم و خمیر را پهن كرده و مقداری از پیچك خرد شده وسط آن گذاشته و دورش را جمع كردم و در روعن سرخ كردم .

اما آنهایی كه با خوردن غذا های سرخ كردنی جور نیستند میتوانند فر را روشن كنند و روی ۳۰۰ درجه بگذارند كف سینی فر را كمی روغن بمالند و  خمیر رابا وردنه باز كنند و وسط آنرا پیچك خرد شده گذاشته و لبه ها را جمع كنند و روی آن با برس زرده تخم مرغ بزنند و نیم ساعت روی پنجره وسط فر بماند سپس سینی را در گرمكن فر گذاشته و هر زمان روی آن طلایی شد از فر در آورند

من در تصویری كه میبینید از خمیر گلوله هایی برداشته و وسط آنرا پیچك گذاشتم و لبه ها را به هم آوردم و لوله ای شكل كه شد به شكل گل در وسط سینی چیدم و بعد زرده تخم روی سطح آن مالیدم و كمی هم بادام خرد شده در وسط آن برای زیبایی گذاشتم .

دوستانی كه دسترسی به این گیاه ندارند به جای پیچك از پیازچه خرد شده استفاده كنند .به این نان كلانه پیازچهمیگویند.

 

تصویر زیر كلانه پخته شده در فر

 

كلانه (آشپزی رنگین )

نان كلانه (آشپزی رنگین ) 

 

 

در این عكس كلانه سرخ شده

 

نان كلانه

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 گیاه پیچك كه با آن نان كلانه میپزند

 

پیچك 

كلانه (آشپزی رنگین ) 

 

عکس زیر مربوط به

نان كلانه ای است كه در روستاها پخت میشود

كلانه (آشپزی رنگین ) 

 






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آشپزی آسان
دلایل زیادی وجود دارد که این روزها مردم وقت کمتری را صرف آشپزی می کنند. زندگی ها روز به روز پرمشغله تر می شود. در خانواده هایی که هم زن و هم مرد درآمد کسب می کنند هیچکدام وقت کافی برای پخت و پز نخواهند داشت! افراد زیادی هم تنها زندگی می کنند و غذا پختن برای یک نفر برایشان سخت است! اما مشکل اینجاست که این غذاهای آماده نیز یا خیلی گران هستند و یا معمولا میزان نمک و چربی آنها زیاد و مضر است.
اگر شما هم وقت و انگیزه لازم برای آشپزی ندارید این مجموعه می تواند برایتان مثمر ثمر باشد. تکنیک و تجربه های ساده که به شما معرفی می کنیم کمک می کند تا غذایی خوشمزه تر و سالم تر داشته باشید.
خـرید پستی >> قیمت فقـط :  13.900 تـومان

  

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ :
نویسندگان
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :